ITALIANO HOT DOG S PROSCIUTTOM, CHERRY PARADAJKAMI, PRMEZÁNOM A BAZALKOU PRELIATY DRESSINGOM Z ANCOVICIEK A KAPÁR

Známy, rýchly a chutný celosvetovo  uznávaný pokrm – hot dog, trochu v inej podobe. Hot dog z ingredienciami typickými pre krásnu, kulinársku krajinu – Taliansko – prináša tento hot dog do inej úrovne.

INGREDIENCIE:

  • 1 párok (poprípade tenšia klobása)
  • 1 bagetka (stredne veľká)
  • 5 cherry paradajok
  • 3 pláty prosciutta
  • 10 plátkov ančovičiek
  • 12 – 15 g kapár
  • hrsť bazalky
  • parmezán
  • 3 PL olivového oleja
  • žĺtok
  • kôru z jedného citrónu
  • soľ, korenie

POSTUP:

Párok a prosciutto položíme na gril alebo grilovaciu panvicu a grilujeme až do zlatista. Bagetku prekrojíme, môžeme ju tiež na chvíľu vložiť na gril, aby sa nám trošku pripiekla a schrumkavela. V miske zmiešame žĺtok a olivový olej. Následne pridáme nasekané kapary, ančovičky (môžeme aj pár kvapiek oleja z ančovičiek), soľ, čierne korenie a kôru z citróna. Všetko dôkladne premiešame, až kým sa nevytvorí lahodný dressing. Cherry paradajky nakrájame na polovičku a nasekáme bazalku. Do bagetky vložíme prosciutto, párok, cherry paradajky a zalejeme dressingom. Na záver všetko posypeme bazalkou a parmezánom.