ITALIANO HOT DOG S PROSCIUTTOM, CHERRY PARADAJKAMI, PRMEZÁNOM A BAZALKOU PRELIATY DRESSINGOM Z ANCOVICIEK A KAPÁR
Známy, rýchly a chutný celosvetovo uznávaný pokrm – hot dog, trochu v inej podobe. Hot dog z ingredienciami typickými pre krásnu, kulinársku krajinu – Taliansko – prináša tento hot dog do inej úrovne.
POSTUP:
Párok a prosciutto položíme na gril alebo grilovaciu panvicu a grilujeme až do zlatista. Bagetku prekrojíme, môžeme ju tiež na chvíľu vložiť na gril, aby sa nám trošku pripiekla a schrumkavela. V miske zmiešame žĺtok a olivový olej. Následne pridáme nasekané kapary, ančovičky (môžeme aj pár kvapiek oleja z ančovičiek), soľ, čierne korenie a kôru z citróna. Všetko dôkladne premiešame, až kým sa nevytvorí lahodný dressing. Cherry paradajky nakrájame na polovičku a nasekáme bazalku. Do bagetky vložíme prosciutto, párok, cherry paradajky a zalejeme dressingom. Na záver všetko posypeme bazalkou a parmezánom.