CHEESEBURGER

Cheeseburger je typ burgera, ktorý obsahuje syr. Syr v spojitosti s mäsom, zeleninou a majonézou, to je dokonalá kombinácia v chrumkavej žemle. Ideálnym a najpoužívanejším syrom do Cheeseburgera je jednoznačne Chedar, avšak kľudne môžete použiť aj iný výrazný syr.

BURGER SO SLANINOU A MAJONÉZOU

Burger, známejší pod slovom – Hamburger, je žemľa, ktorá obsahuje poriadnu dávku hovädzieho mäsa v tvare placky, ktoré je tepelne upravené (grilované, opečené … ). Na mäso sa pridávajú ďalšie ingrediencie, vďaka čomu vzniká množstvo druhov rôznych burgrov. Taktiež sa k burgrom podávajú rôzne omáčky, najznámejšou je majonéza. Existujú však už aj burgre bez hovädzieho mäsa, ale sú plnené napríklad trhaním (kačacím, kuracím …), poprípade plnené rybou atď. Nižśie som predstavil jeden klasický burger s domácimi žemľami a majonézou.